Hva er dette for noe hippie opplegg?


Så nettopp på videoen «Erfaringer fra Trondheim kommune» som er et webinar med BetaTrondheim om sosiale medier i Trondheim kommune. Jeg vet ikke engang hvor jeg skal starte så jeg starter fra starten:)

De er altså 4 personer som sitter i en gruppe, og som jobber med å implementere sosiale medieer i Trondheim kommune etter følgende arbeidsmåte: «Vi sitter ikke først å tenker – ka har vi behov for? Vi går heller ut og ser hva som finnes – og så ser vi på hvilke behov i kommunen det kan dekke»

Til en målgruppe som kanskje ikke er helt klar for det/ikke ønsker det?

«Når vi kjæm drassandes med Google docs, og så sitt folk å jobber i officepakken, så tar det litt tid å snu hodene da»

«Det tar veldig lang tid å endre måten folk jobber på»

«De ansatte kan spørre – hvordan får jeg mine wordmaler inn i evernote» Nei det får du ikke! Det som er poenget – hvis han eller hun er vant til å jobbe i word med sine maler, er de da ikke mest produktive der? Det er ikke sikkert – de kursene på HiST som jeg har tatt som har involvert gruppearbeid, hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten Google Docs e.l.

Men det som hadde vært interessant var jo å se om de har klart å bli mer effektive, om de har klart til å spare inn kostnader, eller bare generelt hva de faktisk har oppnådd!

Men til mål med dette «prosjektet» sier de følgende: «Hva vil vi oppnå? Skape kjærlighet!?! Skape relasjoner til våre brukere – at vi forstår de og de forstår oss» Hva er dette … en strategi? Et mål? Et hippieutsagn?

Hva med målgruppe da – det MÅ de vel ha for å kunne implementere nye teknologier i en så stor virksomhet som Trondheim kommune. La oss se hva de sier om målgruppe: «Hvem er målgruppen? Mennesker!?!» Samtidig sier de at «alle som målgruppe er ingen målgruppe»

De sier at det de får ut av alt det her er happy innbyggere!?! Men stemmer det? Det kan jo godt hende at det stemmer, men hvem sier det? Har de gjort målinger?

Ja – de er flinke på sosiale medier, men hva gir det Trondheim kommune?

Hvis rådmannen og diverse andre i kommunen i tillegg skal sitte å blogge på arbeidstid, så kan man vel spørre seg om dette faktisk gir noe eller om det kun er en tidstyv (husk at Norge har verdens største offentlige sektor!).

3 thoughts on “Hva er dette for noe hippie opplegg?

  1. Eg var på ein happeing med BETA-Trondheim for eit par år sidan og innleinga di passar godt; kva hippiegreier er dette :). Dei hadde ein fartsfylt og særs interessant presentasjon, men hippiefaktoren var høg.. Likar også godt siste avsnittet ditt om rådmannsblogging. Vår rådmann gjekk ut med fana høgt og starta blogg med wordpress som plattform. Første månaden var det 3 bloggar, andre månaden to og no er det 4 månader sidan sist blogg. Det er særs tidkrevjande og ikkje minst vanskeleg å skrive gode bloggar. Difor meinar eg at dette fenomenet er på veg bort. Dei som heng igjen er private aktørar som brenn for eit tema (bok-blogg, styling, rosablogg etc).

  2. Pingback: Øving 4 – Oppgave 3: Vikrsomheters bruk av måleverktøy | barcusmrandt

  3. Pingback: Øving 4 – Oppgave 3: Virksomheters bruk av måleverktøy | barcusmrandt

Skriv en kommentar